ГОТЕЛЬ НА ДОРОШЕНКА

Розташування

Львів, вул. Дорошенка, 2

Статус

не реалізовано

Загальна площа

3 940 м2

Тип

громадський

Етап

концепція

Рік

2020

Сервіси:

  • концепція

В основі нашої пропозиції конкурсного проєку є ідея створення комфортного громадського середовища для користувачів вул. Дорошенка і поєднання вимог стосовно функціонального наповнення будівлі.

Наша концепція передбачає влаштування внутрішнього двіру зі сквером навпроти існуючого громадського простору на другій стороні вулиці. Для кращого сприйняття прохід у внутрішній двір передбачається висотою в 2 поверхи і шириною 12 м. Сквер/громадський простір може використовуватись як літній майданчик для “Lviv food market”, який займатиме 2 перших поверхи будівлі.

1 1920х939
4 1920х939

Зупинка громадського транспорту буде захищеною від опадів під консоллю нависаючої частини фасаду 3-6 поверхів і завдяки висоті в 2 поверхи буде комфортною для перебування. Висота перших 2 поверхів і наявності внутрішнього скверу забезпечить комфортне середовище співмірне людині.

7 custom

Формотворення

пляма забудови
влаштування внутрішніх просторів
коригування фасадів
підтримка гармонійного силуету вулиці
s1 1920х939
s2 1920х939
s3 1920х939
s4 1920х939

Фасад будівлі з вулиці Дорошенка умовно поділений на 3 різних типи в залежності від рівня, на якому він розташований. На перших 2 поверхах використано суцільне панормане засклення за допомогою стійково-ригельної фасадної системи, для максимальної інтеграції внутрішніх приміщень з вулицею і проектованим сквером.

На рівні 3-5 поверхів передбачено влаштування навісного фасаду з крупноформатних фіброцементних панелей з імітацією текстури природнього каменю.

2 1920х939

Для гармонійного сприйняття фасаду в сформованому середовищі вулиці відношення глухих і скляних площин наближене до оточуючої забудови. Нижній край фасаду опущений до рівня карнизу першого поверху сусідніх будинків, для підтримки силуету вулиці. Обрамлення віконних прорізів виконано з втопленням відносно основної площини фасаду для досягнення гри світло-тіні без влаштування фасадного декору.

5 і 6 поверхи втоплені відносно основної площини фасаду і облицьовані світло-сірими металевими панелями Rheinzink і панорамним заскленням. Таке рішення робить верхні поверхи візуально легшими і гармонійно співіснує з переважно сірими покриттями дахів навколишньої забудови.

8 1920х939

Планування

план підземного паркінгу
план першого поверху
план 2 поверху
план 3-5 поверхів
План 6 поверху
Planing 1 (ua)
Planing 2 (ua)
Planing 3 (ua)
Planing 4 (ua)
Planing 5 (ua)

В підвальному поверсі передбачено паркінг на 12 автомобілів з влаштуванням автомобільного ліфту для доступу. В’їзд до підземного паркінгу передбачено в правій частину головного фасаду. Крім паркінгу в підвальному поверсі передбачається розташування приміщень інженерного забезпечення будівлі.

На першому і другому поверхах передбачено зону з комерційними приміщеннями, які працюють на громадський простір та внутрішній двір будівлі.

З 3 по 5 поверх розміщується номерний фонд готелю. На кожному поверсі передбачено 2 кімнати для покоївки і приміщення для інженерного обладнання

На 6 поверсі розташовано конференц-зал на 125 осіб, лоббі і руфтоп-кафе з терасою. Також передбачено декілька технічних приміщень для розташування інженерних систем будівлі.

10 custom
3 1920х939
6 1920х939