ЖИТЛОВИЙ КОМПЛЕКС НА ЩУРАТА

Розташування

Львів, вул. Щурата

Статус

будується

Загальна площа

62 496 м2

Тип

житловий

Початок проектування

2020

Початок будівництва

2022

Сервіси:

  • збір вихідних даних
  • концепція
  • передпроектні роботи
  • генеральне проектування

Ідея комплексу полягає в організації комфортного пішохідного середовища для мешканців і гостей комплексу і формування виразного архітектурного силуету, так як ділянка розташована на пагорбі, і буде добре проглядатись з великої відстані.

Силует комплексу сформовано за рахунок влаштування стін високих секцій житлових будівель під невеликим кутом відносно вертикалі, і чергування високих і низьких секцій. Похилі площини житлових будинків будуть виконані з навісного фасаду, аналогічного по кольору до основного фасаду, таким чином забезпечивши необхідну довговічність і зручність виконання.

2 1920х939

Для досягнення цих цілей ми пропонуємо організувати повністю пішохідний бульвар, який простягається вздовж усієї ділянки з заходу на схід. Будинки, які прилягають до бульвару меншої поверховості (6-7 поверхів) для формування приємного середовища для перебування. На пересіченні пішохідного бульвару і проходів між кварталами сформовано громадські простори для відпочинку. Цей простір призначений для відвідування усіма користувачами.

Житлові двори сформовані П-подібними будинками, і розташовані по 2 сторони бульвару. Доступ до внутрішніх житлових дворів є тільки в мешканців трьох секцій, які їх формують, оскільки за рахунок рельєфу ділянки житлові двори знаходяться поверхом вище від прогулянкової алеї перед будинками.

В передній частині ділянки, з південного боку ми пропонуємо влаштування громадського простору з дитячими і спортивними майданчиками, urban garden і оглядовими панорамними терасами з виглядом на місто. Цей простір розрахований на використання усіма мешканцями району.

Схеми формування генерального плану

транспортні зв'язки
пішохідні зони
функціональне зонування територій комлпексу
transport scheme (ua) 1920х939
pedestrian scheme (ua) 1920х939
gp (ua) 1920х939

На існуючій ділянці загальною площею 2,6826 га пропонується будівництво 21 житлової секції, які згруповані в 8 будинків, поверховістю від 6 до 14 поверхів. Входи в будинки передбачені з головної пішохідної вулиці, або з підземного паркінгу.

По периметру ділянки передбачено пішохідну алею з можливістю проїзду пожежних автомобілів. Пішохідні алеї між будинками і в житлових дворах також в разі потреби можуть використовуватись для заїзду пожежних автомобілів.

1920х939

Під усією площею забудови передбачено підземний паркінг для мешканців комплексу. В’їзди і виїзди в паркінг передбачено в західній і східній частині ділянки. В частині підземного паркінгу, яка виходить на південь до пішохідної алеї ми передбачили комерційні приміщення.

Пішохідна алея, яка проходить через усю ділянку, є основною артерією комплексу, яка з’єднує зупинку громадського простору на вул. Студинського з усіма будинками комплексу. Громадські площі між будинками на пересіченні з головною пішохідною алеєю будуть використовуватись для відпочинку, занять спортом і зустрічей різних груп мешканців. В внутрішніх двориках зосереджено приватні майданчики для відпочинку жителів.

Пішохідна алея та основні зв'язки
Схема підземного паркінгу
P 1920х939
P2 1920х939
6 (custom)
4 1920х939
5 1920х939
2 1920х939