ЖИТЛОВИЙ КОМПЛЕКС НА ЩУРАТА

Розташування

Львів, вул. Щурата

Статус

конкурсний проект (2 місце)

Загальна площа

71 426 м2

Тип

житловий

Етап

концепція

Рік

2020

Сервіси:

  • збір вихідних даних
  • концепція

Основною ідеєю конкурсного проекту нашого комплексу є максимальне використання переваг ділянки, а саме панорамного вигляду на місто і перепад рельєфу до 30 м в межах ділянки.

Саме тому для забезпечення гарним виглядом з вікон для більшої кількості квартир ми пропонуємо забудову напіввідкритими кварталами, з розміщенням високих секцій будників під кутом одна до іншої. Секції будинків які орієнтовані на схід-захід нижчої поверховості, для кращої інсоляції дворів.

Для підкреслення рельєфу ділянки меридіальні секції збільшують поверховість від 10 до 13 поверхів в напрямку з півдня на північ, формуючи таким чином впізнаваний і різноманітний силует комплексу

3d 1920х939

Для формування комфортного середовища всередині кварталу через весь комплекс з заходу на схід передбачено безбарєрну пішохідну алею, з влаштуванням великих проходів в рівні першого поверху.

На ділянці з максимальним перепадом з боку вулиці Студинського пропонується влаштування громадського центру частково заглибленого в схил. На покрівлі кожного з рівнів передбачено влаштування панорамних терас з доступом для мешканців усього мікрорайону. В приміщеннях громадського центру можна влаштувати коворкінги, офісні приміщення, фітнес-клуби і кафе. Всі тераси поєднані між собою пандусом з ухилом пристосованим для користування МГН.

Схеми формування генерального плану

схема генерального плану
пішохідні зв'язки
траспортні зв'язки
підземний паркінг
GP 1920х939
P 1920х939
T 1920х939
parking 1920х939

Проектом передбачено забудову ділянки трьома будинками, які складаються з 20 житлових секцій різної поверховості, які розміщені каскадно по рельєфу ділянки. В рівні першого поверху передбачено вбудовані комерційні приміщення. Під будинками влаштовується підземний паркінг. В’їзди в підземний паркінг передбачаються з проектованої вулиці і внутрішньо квартального проїзду.

Для під`їзду до житлових будинків передбачені двосмугові проїзди з тротуарами.  Між фасадами житлових будинків дотримані побутові розриви мінімум 20 м.

Весь простір всередині кварталу забудови передбачено для користування виключно пішоходами, але для під’їзду пожежних автомобілів і служб доставки передбачено можливість в’їзду на територію між будинкам.

В дворах передбачено влаштування відпочинкових майданчиків для різних вікових категорій. В рівні першого поверху житлових будинків пропонується влаштування комерційних приміщень різного призначення, вбудованого дитячого садочку і вхідних холів до житлових секцій.

На розташованій в північній ділянці, суміжній з ділянкою проектування пропонується влаштувати парк для відпочинку мешканців району, оскільки відповідно до детального плану навколо планується зведення великої кількості громадських об’єктів (Дит. Садок, поліклініка)

5 (1920х939)

Перші поверхи житлових будинків і фасади громадського центру передбачено з використанням великої кількості панорамного засклення, для активізації вулиці в рівні першого поверху.

Опорядження фасадів житлової частини будинків передбачається з влаштуванням мокрого фасаду. Меридіальні секції фасадів світло-сірого кольору. Широтні секції пропонуються темно-коричневого кольору, з влаштуванням декоративних елементів навісного фасаду в колір основного фасаду в частині балконів і терас.

Планування квартир орієнтоване на влаштування максимальної кількості квартир з виглядом на відкритий простір. Передбачено влаштування балконів більшої площі для створення комфортного середовища для жителів.

Для забезпечення рівномірного соціального складу мешканців передбачено влаштування квартир різного типу, від однокімнатних квартир невеликої площі до великих трьох кімнатних квартир з терасами з найзахіднішій семиповерховій секції.

Входи в під’їзди передбачено як з частини, яка примикає до проїзду, так і з внутрішнього двору. Ліфти з житлової частини опускаються в паркінг під будівлями.

6 custom
2 (1920х939)
3 (1920х939)
4 (1920х939)